Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Husmansko(n)st på Karmansbo Herrgård

Vårt traditionsenliga matevent på Karmansbo Herrgård är planerad till helgen 3-4 mars. I år blir det Svensk husmanskost som vi, tillsammans med köksmästaren Inga-Lena Eriksson och hennes personal, ska lyfta till gastronomiska höjder. Vi skall sedan njuta skörden av vårt slit i köket då vi senare på kvällen avnjuter de tillagade delikatesserna på buffén.

För de som inte är heltända på att vara med i köket och laga mat blir det en särskild workshop om dryckerna till husmanskosten både ur ett historiskt-, nutids- och framtidsperspektiv. Det är Johan Skoglund, sommelier från Arvid Nordqvist AB, som guidar oss bland dryckerna.

 

Lördag den 3 mars

  • Samling kl 14.00 då det blir fika, presentation av Karmansbo - och Ferna Herrgårdar, verksamheten, filosofin om maten etc. Vi går igenom programmen för respektive aktivitet och sedan bär det av i husmanskostens och dryckernas värld.

  • Vi avslutar lördagen med buffén.

 


Söndag den 4 mars

Frukost och sedan fria aktiviteter efter behag

Kostnad

1570 kr per person för aktiviteter, boende, kaffe, middag samt frukost. Priserna exkluderar öl, vin och ev sprit. Betalning sker på plats. Det går bra med kortbetalning.

Anmälan

Bindande anmälan genom mail till undertecknad, hans.johnson@telia.com senast den 20 februari 2012. Ange också vilken aktivitet ni väljer, köket eller workshop om dryckerna.

2018-08-30 Skördeträff hos Ted Oskarsson på Hebo Gård
En favorit i repris. Torsdagen den 30 augusti kl 17.00 träffas vi mitt i grönsakslandet hos Ted Oskarsson i Sätra Brunn
2018-09-20 Styckning av lamm/vilt
2018-10-18 Storbutikens perspektiv på närproducerat
2018-12-06 Studiebesök på Chokolateri