Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Årsmöte 2016 och äppelmust!

Välkommen till årsmöte och en spännande upplevelse med äppelhistoria, must- och ciderprovning med utvalda tillbehör.

 

Vi börjar med årsmöte kl 18.30 och sedan kastar vi oss, med hjälp av Köpings Musteri, in i äppelvärlden. Först en kort historisk tillbakablick och sedan lite mera om principerna för dryckestillverkning av äpplen och om att det rena äpplet är hundra procent avgörande för produkten.

Vi kommer under kvällen att få prova minst fem olika drycker som tillverkats av Köpings Musteri. Representanter för musteriet finns på plats och svarar på alla tänkbara frågor om  tillverkningen, om hur olika äppelsorter påverkar smaken, skillnaden mellan must och cider,  går det att tillverka drycker helt utan tillsatser och om vad fruktfibern gör för nytta i drycken. Vi får också veta mera om Köpings Musteri, dess arrangemang och äppelgårdar.

Vår styrelseledamot, kock och kockutbildare, Agneta Hamnstedt, har lovat att ordna med passande tillbehör till dryckedprovningen. Jag kan väl skvallra lite om att det blir några lokalproducerade ostar och hemgjord marmelad bl.a.

 

 

 

Tid             Torsdagen den 28 april 2016, kl 18.30 - ca 21.30

 

Plats          Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås

 

Pris             Ingen kostnad för medlemmar. Medföljande gäst betalar 100 kr

 

Anmälan    Anmäl deltagande till hans.johnson@telia.com

                   senast måndagen den 25:e april. 

 

 

 

 

Slow Food Västerås

 

Styrelsen /Hans Johnson