Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Grynkorvens dag den 17 oktober!

 

Det ska vi naturligtvis lojalt fira för våra vänner i Skaraborg. Det är nämligen där som just grynkorven har sitt högsäte med ett långt historiskt perspektiv. Längre tillbaka i tiden tillsattes korngryn i korvsmeten, därav namnet, för att dryga ut anrättningen av ekonomiska skäl. Känns faktiskt lika angeläget idag då vi behöver dra ner lite på de animaliska råvarorna till förmån för vegetabilier, men nu av andra skäl, nämligen för klimatet.

Vi samlas och äter grynkorv av bästa kvalitet med tillbehör och dricker lokalproducerad öl och så småpratar vi bl.a om våra matvanor och hur de förändrats över tiden.

Varmt välkomna! 

 

Tid Torsdagen den 17 oktober 2019 kl 17.00

Plats Pilbogården, Kristinagatan 15 i Västerås

Pris 150 kr per person för medlemmar och 200 kr för gäster.

 

Anmälan Till hans.johnson@telia.com senast den 10 oktober

 

Väl mött runt grynkorvsbordet!

Slow Food Västerås

Styrelsen

Hans Johnson