Välkommen på en introduktion i surdegarnas underbara värld torsdagen den 23 januari. Doris Näckdal från Kopparlundens Bageri bjuder på tips och trix för glada hemmabagare.
Under kvällen:
- Pratar vi om vad surdeg är och hur man håller liv i sin surdeg.
- Lär vi oss att jobba med autolys - ett bra sätt att göra fina degar i hemma-bak-maskiner, typ Ankarsrum Assistent eller liknande.
- Provar vi olika sätt att forma bröd (som förhoppningvis hinner jäsa och gräddas)
- Blir det bröd och förmodligen också deg att ta med hem.
- Det bjuds en kopp kaffe och lite nygräddat bröd under kvällen.
Du behöver ha med dig, förkläde, bekväma inneskor som tål mjöl, huvudbonad som förhindrar att du sprider hår i bageriet. Den som har tar med degknådningsmaskin av hemmatyp, jäskorg och rak metallform för limpa/sockerkaka för eventuella degar vi gör som måste gräddas hemma.
Tid: Torsdagen den 23 januari 2020 kl 18-22
Plats: Kopparlundens Bageri eller Tranellska skolan, beroende på antal anmälningar, vi meddelar var det blir innan träffen.
Pris: 200 kr per person som betalas på plats. Tar du med en gäst som inte är medlem kostar det 250 kr pp
Anmälan: Till hans.johnson@telia.com senast den 17 januari.
Väl mött
Styrelsen
/Hans Johnson