Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
2010-01-12

Ê Info 2010-01-12.pdf

   

Hej Slow Food vänner – god fortsättning på det nya året!
Jag konstaterar att man snart kan titta ut ur vinteridet, ljuset är på väg åter och den värsta vargavintern hoppas jag är över nu – den har verkligen varit ihållande så här långt!

Nu laddar vi för ett nytt och händelserikt år med Slow Food. Vi bjuder in till årets första träff arrangerad av Slow Food Västerås. Det blir ett lite annorlunda arrangemang där vi tar ett weekenddygn i anspråk och ägnar åt matlagning och annat trevligt. Välkommen till Karmansbo Herrgård (ca 10 km norr om Kolsva) den 20 – 21 februari 2010. Programmet ser ut som följer:

-Lördag den 20 februari
-Samling kl 15.00 då det blir fika och genomgång av hur vi fördelar våra ar-betsuppgifter i köket när vi under led-ning av köksmästaren Inga-Lena Eriksson och kockläraren Agneta Hamnstedt skall laga den italienska buffén som vi sedan avnjuter till kväl-len.

-Innan det hangripliga köksarbetet star-tar på allvar blir det nu en guidad tur i Karmansbo Lancashiresmedja.

-Vid 17-tiden börjar vi förbereda den italienska buffén. När maten är prepa-rerad och klar kommer vi under sakkunnig ledning av Per ”Pierino” Åsan-der (http://www.manforte.se) att prova 6 italienska viner. De viner som vi sedan har möjlighet att ta in till buffén. Kvällen fortsätter sedan under italienska förtecken – dvs mycket prat och skratt – med italienskt lång tid vid bor-det!
Söndag den 21 januari
-Frukost och därefter uppbrott!

Kostnad
1300 kr per person för boende, kaffe, italiensk buffé, vinprovning samt frukost.
Tillkommer kostnad för dryck till buffén.
Betalning sker på plats. Det går bra med kortbetalning.

Anmälan
Bindande anmälan genom mail till un-dertecknad, hans.johnson@telia.com senast den 5 februari 2010.

Övriga arrangemang
Inför resten av vårterminen planeras en del begivenheter som jag ber att få återkomma om. Bl.a ska vi träffas under temat mat, hälsa och miljö någon gång i mars och under april planerar vi vårt årsmöte. I maj beger vi oss på en dagsutflykt under rubriken ”En matresa i Västmanland” i kölvattnet av Mats Svegfors, Jan Gustafsson och Anna-Karin Kindmarks bok med samma namn.

Möte med Slow Food i Sverige
Slow Food föreningarna i Sverige har nu blivit 20 stycken. Vi blir ett par per-soner från varje lokalförening som sammanstrålar i ett årsmöte i Göteborg den 23-24 januari. På mötet blir det bl.a diskussioner om vårt nationella samarbete, hur hitta externa finansieringsformer för vår verksamhet, identi-fiera våra huvuduppgifter och mål, externa och interna kommunikationsfrågor mm.
Vi återkommer med mera information om detta efter mötet i Göteborg.
Allt för den här gången

Slowhälsningar
Hans Johnson

Information från Karmansbo Herrgård och Ferna Herrgård och Spa - bilaga