Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
2010-02-23

 Ê Info 2010-02-23.pdf

 

Hej i vinterkylan!
Det är ingen måtta på vintereländet. Nu börjar man sannerligen längta efter vårsolen.

Herrgårdsvärme i snöstorm!
Helgens Slow Food-träff på Karmans-bo Herrgård blev en riktig höjdare. Vi var runt 30 personer som samsades i köket och under sakkunnig ledning åstadkom en sjusärdeles italiensk buffé med i huvudsak svenska och närproducerade råvaror.
Vi lyfter på hatten och tackar Inga-Lena Eriksson, köksmästare på herrgården, hennes medarbetare Moa Karlsson samt Agneta Hamnstedt, kockutbildare i Sala, för deras fantastiska arbete med det här arrangemanget.
Arrangemanget kröntes med en härlig italiensk vinprovning under ledning av den välmeriterade sommelieren Per ”Pierino” Åsander assisterad av Jens Petter Kvande. De bjöd på skön ”snabbresa” i Slow Food-anda ”till Italiens sköna land” med provning av viner från regionerna i norr, söder, öst och väst. Tack snälla ni för en oförglömlig vinprovning!

Slow Food i Sverige!
Vid det årliga mötet med landets Slow Food föreningar i slutet av januari bil-dades Slow Food i Sverige som en formell förening. Avsikten med att utöka det informella nationella samarbetet i en mera organiserad form är främst för att få en riktig plattform varifrån våra nationella intressen kan drivas. Det är också bra med en sådan bas när det gäller medel som ska transfereras in eller ut för varor och tjänster som rör vår gemensamma verksamhet. För en mandattid på 1 år ingår undertecknad i styrelsen för Slow Food i Sverige och skall vara den som håller i informationen från den nationella verksamheten. Förutom jag deltog också Tommy Berg från vår förening på mötet som i år hölls i Göteborg.

Studiecirkel - Mat & Klimat
För medlemmar som vill lära mer och utbyta tankar, men också för att träffas och ha trevligt tillsammans, arrangerar vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan en studiecirkel under våren (4-5 tillfällen).
Vi följer studieplanen för boken Mat&Klimat skriven av Pär Holmgren, välkänd meteorolog, och de vid lant-bruksuniversitetet verksamma Johanna Björklund och Susanne Johansson.
Tid: kl 18.30-21.00 varannan måndag med start 15 mars
Plats: Östra Kyrkogatan 3 i SVs lokaler
Kostnad: 130 kr (rabatterat) pris för boken. Vi behöver vara min 3 max 10 deltagare.
Välkommen att anmäla Dig till: eva.stenqvist@tele2.se

Mat, hälsa och miljö!
Välkommen till vår nästa träff som hålls under temat Mat, hälsa och miljö. Vi träffas på Wasakällaren (fd Smalls) på Vasagatan 26 i Västerås, torsdagen den 18 mars kl 18.00. Vesna Djokic´, civilingenjör i livsmedelskemi, utbild-ningskonsult/föreläsare tar sig an kvällens ämne som är hennes specialområde, nämligen Mat, hälsa och miljö. Se hemsidan www.cosolutions.se för mera info om Vesnas kurser och före-läsningar.
Efter Vesnas föredragning och alla frå-gor äter vi en mustig Västmanländsk rotsaks- och köttgryta gjord på råvaror från gårdar i Västmanland. Till grytan serveras sallad och bordsdryck, däref-ter kaffe. Priset är 150 kr pp och beta-las på plats.
Bindande anmälan senast den 15 mars till hans.johnson@telia.com

Allt för den här gången hälsar
Hans Johnson