Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
2010-05-14

 

 

Hej i vårsolen hade jag gärna skrivit här och nu, men dessvärre regnar det för fullt. Hoppas verkligen att det blir lite riktig vår snart – det behöver vi!


Årsmötet

Slow Food Västerås hade sitt årsmöte på Hässlö Werdshus den 27 april. Ett 30-tal medlemmar samlades för de traditionella årsmötesförhandlingarna som var snabbt avklarade. Styrelsens sammansättning är från årsmötet enligt följande:

Hans Johnson, ordf

Ann-Sofie Burholm

Tommy Berg, kassör

Rune Algulin

Elisabeth Andersson

Elias Bouvin

Solveig Salzmann, sekr

Eva Stenqvist, medlemsadm.

Lennart Östlund

Annika Bodecker

Den särskilda programkommittén som valdes vid förra årsmötet ingår nu i styrelsen vilket är praktiskt eftersom den kreativa gruppen i alla fall har varit delaktiga i det löpande styrelsearbetet.


Efter mötet tog Sven-Åke Larsson till orda och berättade på sitt inspirerande och underhållande sätt om Jägarför-bundets projekt om Viltmat samt sina egna erfarenheter av ett rikt kockliv med kocklandslaget och om mattävlingar, finkrogar och vardagsmat!


Därefter blev det fest, för det blir det alltid när Lena och Lennart Borrvall står för menyn och matupplevelsen i stort.


Matresa i Västmanland

Det finns några få platser kvar till vår Matresa i Västmanland den 29 maj. Anmälan till eva.stenqvist@tele2.se

Se program och övriga villkor i bifogad fil.


Evenemangstips

Just som jag skriver det här bladet dök det upp ett evenemangstips från Ulf Andersson, Kärrbo Prästgård. Det är Kärrbodagen, redan i morgon den 15 maj, med massor av begivenheter för både gammal och ung. Läs i bifogat program – och tack för tipset Ulf!


www.slowfoodisverige.se

Sakta men säkert mjukstartar vi vår gemensamma plattform på webben för Slow Food i Sverige. Under den plattformen kommer också vår lokala hem-sida att ligga när vi väl får tid att fylla den med relevant material. Målsätt-ningen är att där bl.a kunna lägga in de här infobladen och inbjudningar till olika arrangemang på sidan som vi sedan bara länkar till när vi skickar ut vår löpande information. Då behöver vi inte skicka runt en massa onödiga Mbit i bilagor längre utan det blir bara att öppna länken till den aktuella informationen. Vi återkommer med mera information om den saken.


Terra Madre i Turin 21-25 oktober

Slow Food Internationals stora nät-verksträff Terra Madre samt livsme-delsmässan Salone del Gusto gör att många matmänniskor drar sig till norra Italien i höst. Vi har inte räknat med att arrangera någon gemensam gruppresa dit men om någon annat Slow Foodav-delning i Sverige gör det lovar jag att återkomma så de som är intresserade kanske kan ansluta dit. Läs mera om Terra Madre här


Allt för den här gången

Hans Johnson