Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
2010-07-01

 

  Ê    Info 2010-07-01.pdf

 

Hej Slow Food-vänner!

Nu var det verkligen länge sedan vi publicerade ett infoblad. Det har varit lite bråda tider sedan kom ju sommaren som en riktig överraskning. Vem minns när vi senast kunde sitta ute och äta sill på midsommarafton?

 

Hemsidan

Äntligen har vi en plats på webben och vi har också hunnit lägga in en del grunduppgifter där. Vår webbplats ligger under www.slowfoodisverige.se på underadressen http://vasteras.slowfoodisverige.se

Där kommer vi också fortsättningsvis att lägga upp våra infoblad och information om övriga aktiviteter. Det är också till webbsidan som vi kan hänvisa till om någon i vänkretsen vill veta mera om Slow Food både lokalt och globalt!

 

Terra Madre i Turin

I vårt förra blad informerade vi lite om de stundande arrangemangen i Italien, Terra Madre och Salone del Gusto i Turin i oktober 2010.

Från vår förening har vi nominerat och fått plats för följande delegater till Terra Madre, det är;

Inga-Lena Eriksson, Kökschef på Ferna Herrgård & Spa,

Birgit Werner, Wernergårdens Mejeri i Karbenning,

Lena Ryberg-Ericsson och Susanne Gustafsson från Bondesafari i Munktorp.

Delegaterna kommer att ta med sig många intryck och erfarenheter som de sedan får återrapportera till oss som inte var där!

 

Skördetid

Det är en fröjdefull tid som nu undan för undan ger oss färska, spröda och solsmakande frukter, grönsaker och bär. Det är verkligen bara att njuta av varje dag.

 

Potatisträff den 21

augusti

Höstterminens första träff blir lördagen den 21 augusti då vi beger oss till Morrarö Odlingar som ligger mellan Enköping och Strängnäs. Där får vi lära oss om olika sorters potatis, dess betingelser och karaktärer. Naturligtvis blir det avsmakning och möjlighet att handla. Mera detaljerad info och anmälan kommer senare.

 

I planering

Vid styrelsens senaste möte här i slutet av juni diskuterade vi olika arrangemang som vi i dagsläget planerar inför hösten. Det är;

 

Studiecirkel i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan om tillagning och användning av Mälarens olika fiskar.

 

Studiebesök på Nibble Gårdsgris utanför Västerås, ett företag i framkant i produktutveckling och uppfödning av grisar.

 

Träff med föredrag om Quintuspressen i matindustrins tjänst – förlänger hållbarheten utan tillsatser.

 

Vinprovning under sakkunnig ledning av Munskänkarna i Västerås.

 

Sedan har vi planer på att följa upp såväl den lyckade sammankomsten i Karmansbo i kombination med ett vilttema som anknyter till Sven-Åke Larsson och Jägarförbundets projekt om Viltmat.

 

Allt för den här gången hälsar

Slow Food Västerås

Hans Johnson