Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser

 Ê Infoblad 2011-02-01.pdf

 

Hej alla glada Slow Foodare

Märker ni att dagarna har blivit längre och att den stora gula lampan högt där uppe förefaller nyladdad så den orkar bryta igenom och ge oss lite välbehövliga strålar. Det är för härligt! Även om vi får vara beredda på ett och annat vädermässigt bakslag är det dags att planera för våren.

 

Program för vårterminen

Känner att vi fått ihop ett riktigt trevligt vårprogram för Slow Food i Västerås. Dessutom kan vi också bevista våra grannavdelningars begivenheter efter tycke och smak, dels är det våra två avdelningar i Stockholm samt Slow Food Sörmland som delar med sig av sina arrangemang till oss precis som vi gör med våra.

 

Här är listan på arrangemang under våren så långt det är planerat nu;

·        5-6 februari, Weekend på Karmansbo, Vilttema.

·        6 februari, Västerbottenbuffé på Grands Veranda söndagen 6 februari klockan 17.30 i Slow Food Stockholms regi, läs mera här

·        11 februari, Smakkurs med choklad i centrum, i Stockholm, läs mera här

·        10 mars, Studiebesök med knorr, Nibble Gård, Tillberga Västerås, inbjudan och anmälan sist i detta infoblad.

·        11 april, Årsmöte med ärtsoppa på Västerås Slott, inbjudan och anmälan skickas senare.

·        14 maj, matresa i Enköpingstrakten, inbjudan och anmälan skickas senare.

 

Möte med Slow Food i Sverige

Under helgen 22 – 23 januari hölls årsmötet med Slow Food i Sverige. Mötet hölls i Mariefred där föreningen i Sörmland höll i värdskapet på ett föredömligt sätt. En rad frågor stod på agendan, bl.a lanseringen av ett utbildningsprojekt om Slow Food, dess frågor etc. Vidare diskuterades villkor för hur restauranger och andra näringsställen som arbetar i Slow Foods anda kan premieras, om Slow Foods förhållningssätt till GMO-frågan etc. Dessutom diskuterades om ett eventuellt fördjupat samarbete mellan Slow Foodföreningarna i Norden. Slow Food Västerås representerades av undertecknad samt Rune Algulin på Sverigemötet.

 

Saffran från Afghanistan

Ni kanske minns att vi i infobladet i början av december berättade om Slow Food Hagas engagemang för ett kvinnokooperativ i Afghanistan som valt att trotsa de onda krafterna genom att odla saffran istället för opium. Saffranet går nu att köpa från Slow Food Haga – se vidare här!

 

Studiebesök med knorr!

Den 10 mars är du välkommen till en träff med studiebesök och afrikansk gryta, på Nibble Gård mellan Tortuna och Tillberga utanför Västerås. Självklart är den afrikanska grytan tillagad av kött från Nibble! Vägbeskrivning och karta här.

Vi träffas på Nibble Gård kl 18.30 där vi sedan äter den afrikanska grytan med tillbehör, får en genomgång av gårdens verksamhet samt tittar runt i verkligheten!

Priset är 50 kr pp och betalas på plats.

Bindande anmälan senast den 3 mars till hans.johnson@telia.com .

Allt för den här gången

Slow Food Västerås

/Hans Johnson