Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Hej i sommarvärmen!
Info 2011-07-11.pdf

 

 

Jag hoppas att ni mår bra i den fina sommaren och att ni tar vara på alla möjligheter att njuta av närodlade, goda och färska grönsaker som nu börjar fylla grönsaksdiskarna i butikerna.

 

Smakresa i Enköpingstrakten

Vårens smakresa gick runt Enköpingstrakten och enligt dem som hade möjligheter att vara med var det en mycket trevlig dag. Vi tackar särskilt Rune Algulin för arbetet med att ordna resan och vara värd för arrangemanget.

Terra Madre i Jokkmokk

Som vi berättade om tidigare har Slow Food Sapmi, tillsammans med Slow Food i Sverige och många andra samarbetspartners, genomfört ett gigantiskt projekt då urfolk från världens alla hörn möttes i Jokkmokk 17 – 19 juni.  Här målades med den stora penseln om framtiden;

”Vi är här för att peka ut en ny riktning som ska leda ur de kriser som vår planet befinner sig i”, sa Carlo Petrini, Slow Foods grundare som var i Jokkmokk för världskonferensen Terra Madre. Här fanns representanter från världens många urbefolkningar, t.ex. bönder, fiskare, fårfarmare och forskare. ”Vi är här för att lyssna och lära oss av dem, som av tradition alltid har levt i en harmonisk relation till naturen”, framhöll Petrini.

 

Planering för våra aktiviteter i höst!

Inför hösten har vi planer på att försöka på nytt med en potatisträff, den här gången skall vi också bjuda in våra vänner i Uppsala att vara med. Det var väl själva ”den” om vi inte ska få ihop tillräckligt många deltagare så vi kan genomföra arrangemanget den här gången. Återkommer inom kort med inbjudan.

›

Vi planerar också för ett studiebesök hos en modern mjölkproducent under hösten.

›

Vår envetna strävan att lära oss mera om hur vi använder vår mälarfisk, att hitta bra och ändamålsenliga recept på gädda, gös, braxen och så kanske det finns mera som döljer sig under vågskvalpet. Har dock inte hittat vare sig någon som kan förse oss med kunskapen eller var vi skall vara och botanisera. Vi är tacksamma för förslag!

›

Ost och vin är också något som vi skulle vilja göra mera av. Även där är vi tacksamma för idéer om upplägg på provning, lokal etc.

 

En fortsatt skön sommar hälsar vi i styrelsen för Slow Food Västerås

/Hans Johnson