Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Hej!

 

Infoblad 2011-09-12.pdf

 

Ja, man får väl säga att en synnerligen solig och fin sommar nu har övergått i höst. Vi är mitt inne i skördetider då våra fina grönsaker och rotfrukter är i säsong och därmed är som bäst och billigast.

 

Kulturnatta och ärtsoppa!

Vi, dvs Slow Food Västerås, kommer att vara representerade på Kulturnatta den 17 september. Vi finns på Stadsbiblioteket i Västerås mellan kl 18.00 och 21.00 och bjuder på smakprov av vår nyblivna landskapsrätt, ärtsoppa. Välkomna dit om ni är ute och botaniserar bland kulturutbudet!

 

Knölig smakträff den 26 september

Äntligen har vi lyckats få till en träff med information om och smakprov av vår kära knöl nummer ett = potatisen.

Det är L.E.V som kommer att gästa oss och lära oss mera om deras verksamhet, potatissorter, potatisens historia och intåg i Europa, sorter, och lite annat kuriosa om potatisen. Sedan smakar vi och får också rekommendationer om vad de olika sorterna passar bäst till! L.E.V finns i Stora Mellösa, 2½ mil från sydost om Örebro, är en storskalig potatishanterare som tvättar, kontrollerar och packar potatis som sedan distribueras ut i vårt avlånga land bl.a  i samarbete med ICA. Vår smakträff är måndagen den 26 september kl 17.30 i Byggmästareföreningens lokaler, Kristinagatan 14, (Pilbogården) i Västerås.

Var snäll och anmäl till hans.johnson@telia.com att du kommer till vår smakträff senast den 22 september. Smakträffen är kostnadsfri!

 

Studiebesök på modern mjölkgård

Torsdagen den 27 oktober gör vi ett spännande besök på Svånö Gård i Rytterne socken utanför Västerås. På Svånö arbetar makarna Ingrid och Håkan Sommar med modern mjölkproduktion efter ekologiska förtecken. Just kombinationen av modern teknik och ekologiska ambitioner är spännande, ofta förknippas ekoproduktion med gammaldags teknik och metoder. Här får vi se på andra bullar!

Vi träffas vid Svånö Gård den 27 oktober kl 17.30. Efter rundvandring i anläggningen och information om verksamheten får vi avnjuta gårdens kalvdans och en kopp kaffe.

Anmäl dig till hans.johnson@telia.com senast den 15 oktober – antalet deltagare är begränsat. Kostnad för besöket är 50 kr pp.

 

Mälarfisk

Inom kort hoppas vi kunna presentera ett projekt som vi arbetat med en tid. Det är en studiecirkel med ca 4-5 träffar där vi tar oss an Mälarens fiskar och lär oss att tillaga och servera dessa läckerheter. Det blir både lite teori men mest praktisk tillagning och avnjutning. Återkommer om tid och plats samt övriga förutsättningar.

 

Allt för den här gången

Hans Johnson