Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Hej!

 

 

Hej!

Jag hoppas att ni har acklimatiserat er med normaltiden nu – man har ju i och för sig inget val så det är väl bara att gilla läget. Bäcksvart redan tidigt på eftermiddagen!!

 

Besök på mjölkgården

Vi var ett 15-tal medlemmar som fick lära oss en hel del om hur en ekologisk mjölkproducent arbetar. Vårt besök hos Ingrid och Henrik Sommar på Svånö Gård i Rytterne utanför Västerås för någon vecka sedan visade med all önskvärd tydlighet att ekologisk produktion inte behöver ske småskaligt och i ”månskensanda”. Här producerades drygt 3500 liter mjölk om dagen i den moderna lösdriften av en ansenlig besättning kor som själva knallade in till robotmjölkningen när andan föll på. Anläggningen hade också en BB-avdelning och dagis för de yngsta kalvarna. En imponerande och mycket välskött anläggning är min spontana reflektion!

 

17/11 blir det samtal om Bröd

Torsdagen den 17 november är ni välkomna till en träff där vi både ska samtala om bröd, äta detsamma med en god härproducerad trattkantarellsoppa därtill.

Vi gästas av den okrönte brödkungen Erik Olofsson, som många anser vara pappa till hela vågen av stenugnsbakat gott surdegsbröd här i landet. Erik driver det välkända Rute Stenugnsbageri på Gotland där han också håller utbildningar när han inte är i Stockholm och gästspelar i samma ärende.

Tillsammans med Doris Näckdal, från Kopparlundens Bageri här i Västerås, kommer Erik att leda ett samtal med oss om bröd, brödbak och de frågor som kommer upp under kvällen.

Vi avslutar med att avnjuta en härlig trattkantarellsoppa som Rune Algulin kokar ihop åt oss av kantareller som är plockade här i trakten av några flitiga skogsmullar i styrelsen. Till soppan serveras ett gott bröd från Kopparlundens Bageri och något lämpligt att dricka.

 

När - Torsdagen den 17 november kl 18.00

 

Plats - Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås

 

Anmälan - hans.johnson@telia.com senast den 12 november

 

Pris - 150 kronor p.p

 

Julgodis den 5 december

Vi vill redan nu flagga för vår Julgodiskväll den 5 december. Vi tillverkar godis och smakar av årets glögg och en fika blir det nog också, allt till självkostnadspris. Återkommer senare med tid, plats och anmälan.

 

Allt för den här gången

Styrelsen/Hans Johnson