Hej…
..mitt i grönskan och skördetid av sommarens primörer då vi kan vältra oss i läckerheter som bara smakar som bäst just nu! Allt regnande har inte bara varit av ondo utan nästan allt som växer har mått särdeles bra den här sommaren. Se bara på kantarellerna som tittat fram mycket tidigare än vanligt. Passa på och njut!
Lördag 25 augusti – Västmanland Smakar.
I samarbete med Västerås Citysamverkan, Västerås stad, Bondens Egen Marknad och Jägarförbundets Viltmatsprojekt har vi varit med och planerat arrangemanget.
Det blir en heldag i city med olika aktiviteter runt lokalproducerade produkter med provsmakningar och försäljning. Vi visar helt enkelt upp för Västeråsarna vad som odlas och tillverkas i vår närmaste omgivning. Det är startskottet för en framtida lansering av våra lokalproducerade varor som du förhoppningsvis kommer att hitta mera av i våra butiker framöver!
Skribenter sökes!
Jag lovade Elias Bouvin, vår nya ordförande, att jag skulle skriva ett medlemsblad nu i sommar – och det får ni här och nu. Dock är vi i behov av flera frivilliga skribenter som kan ge oss artiklar och andra uppslag om vår mat och dess förutsättningar som vi kan spinna vidare på såväl vid våra kommande träffar som i infoblad. Alltså fatta pennan (eller rättare sagt, slå dig ner vid tangentbordet) och tyck till!
En träff om potatis – ett sista försök att få till det!
Allt för den här gången
Slow Food Västerås
/Hans Johnson