Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Information 2012-07-30

 

Hej…

..mitt i grönskan och skördetid av sommarens primörer då vi kan vältra oss i läckerheter som bara smakar som bäst just nu! Allt regnande har inte bara varit av ondo utan nästan allt som växer har mått särdeles bra den här sommaren. Se bara på kantarellerna som tittat fram mycket tidigare än vanligt. Passa på och njut!

Lördag 25 augusti – Västmanland Smakar.

I samarbete med Västerås Citysamverkan, Västerås stad, Bondens Egen Marknad och Jägarförbundets Viltmatsprojekt har vi varit med och planerat arrangemanget.

Det blir en heldag i city med olika aktiviteter runt lokalproducerade produkter med provsmakningar och försäljning. Vi visar helt enkelt upp för Västeråsarna vad som odlas och tillverkas i vår närmaste omgivning. Det är startskottet för en framtida lansering av våra lokalproducerade varor som du förhoppningsvis kommer att hitta mera av i våra butiker framöver!

 

För vår del hoppas vi kunna gå vidare med lanseringen av vår nya landskapsrätt – ärtsoppa – som vi den här gången vill bjuda på i grönt utförande. Vi tar gärna emot frivilliga som vill vara med och prata Slow Food och grön ärtsoppa med Västeråsarna under dagen. Hör av er till hans.johnson@telia.com eller tel. 0705-335959 så pratar vi mera om detaljerna.

 

Skribenter sökes!

Jag lovade Elias Bouvin, vår nya ordförande, att jag skulle skriva ett medlemsblad nu i sommar – och det får ni här och nu. Dock är vi i behov av flera frivilliga skribenter som kan ge oss artiklar och andra uppslag om vår mat och dess förutsättningar som vi kan spinna vidare på såväl vid våra kommande träffar som i infoblad. Alltså fatta pennan (eller rättare sagt, slå dig ner vid tangentbordet) och tyck till!

 

En träff om potatis – ett sista försök att få till det!

En betydelsefull och kär råvara i vår hushållning är potatis. Vid ett par tre tillfällen har vi försökt att få till en träff med detta tema, som egentligen borde vara nära nog outtömligt, men av olika skäl har det gått i stöpet. Nu gör vi ett sista försök att ordna en tematräff om potatis, återkommer med mera information om tid och plats senare.

 

Allt för den här gången

Slow Food Västerås

/Hans Johnson