Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Tips | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Information 2012-08-23

Hej Slow Food Vänner!

 

Efter att vid senaste årsmötet fått förtroendet att axla ordförandeskapet för Slow Food Västerås tänkte jag ge er en liten kort presentation av mig själv.

 

Jag heter Elias Bouvin, är snart fyllda unga 33 år och är född här i Västerås men har sett lite mera av Sverige då jag bott i både natursköna Jämtland och vackra Småland. Nu när jag har stadgat mig här i Västerås igen så har jag fått den förmånen att göra det i ett litet hus vid Gäddeholms Herrgård. Här ser jag vackra betande djur utanför mitt fönster och jag upplever ett oerhört lugn, så till den grad att man nästan kan höra sina egna tankar, det är här jag får tid till återhämtning från vardagens hektiska tillvaro.

 

Jag har flera fritidsintressen men just nu är nästan all fokus på träning inför ett tävlingslopp nästa höst som heter Ö till Ö. Det är en rejäl satsning eftersom loppet omfattar både 10 km simning och 54 km löpning. Men givetvis är mitt andra stora fritidsintresse mat & dryck, en viktig företeelse som följer oss hela livet och för att det är en värld som är outgrundlig där man alltid kan lära sig något nytt. Maten är för mig såväl nya smaker och råvaror som miljöer och möten med människor.

 

För tillfället befinner jag mig mellan två jobb och mitt nya arbete inleds med en introduktion hos min nya arbetsgivare i Tyskland under drygt 3 månader. Det innebär att jag inte kommer att hinna engagera mig så mycket i arbetet med Slow Food under det här halvåret. Då kommer istället Lennart Östlund, som är vice ordföranden samt övriga styrelseledamöter, att sköta mycket av det praktiska och löpande arbetet för föreningen.

 

Kommande aktiviteter

Vi i styrelsen har diskuterat en hel del aktiviteter för detta och kommande år. Så fort vi fått någon aktivitet klar återkommer vi med mera information men jag kan lova att det är ett spännande program som väntar!

 

Dina synpunkter

Det är även viktigt för oss i Styrelsen att höra vad du som medlem är intresserad av och vilka aktiviteter och event som ni vill att vi genomför. Vi är också tacksamma för dina synpunkter om hur vi kan utveckla oss som förening och öka medlemstillväxten samt hur vi ska få en mera blandad åldersfördelning i föreningen. Kontakta mig gärna mailledes elias.bouvin@gmail.com

 

Förmånliga erbjudanden

Vi jobbar även på att försöka få förmånliga medlemserbjudanden hos olika lokala producenter/leverantörer, men även här återkommer vi med vidare information framöver.

 

Västmanland Smakar

Glöm inte att titta ner på Stora torget här i Västerås nu på lördag den 25 aug. Västmanländska smaker med massor av mattillverkare och odlare. Även vi i Slow Food har ett eget bord där vi bjuder på smakprov av ärtsoppa – vår nya landskapsrätt. Den här gången är det grön ärtsoppa som serveras!

 

Utöver vår hemsida (http://www.slowfoodvasteras.se/) kan du följa oss på vår facebooksida

http://www.facebook.com/SlowFoodVasteras) Här kan du ”Gilla” för att också den här vägen få information om vad som händer inom föreningen. Här hittar du också länkar till sidor med Gårdar, Delikatessbutiker, Resturanger etc.

 

Hälsningar Elias Bouvin