Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
2014-09-19

Hej Slow Foodvänner!

 

Här kommer lite information om vad vi har på gång i föreningen just nu.

 

Antibiotika i maten

Vi i styrelsen har vid de senaste mötena diskuterat problematiken med rester av anti-biotika i vår mat. Det har visat sig att vår svenska djurhållning har en mycket liten andel av antibiotikaanvändning i jämförelse med många andra länder. I Danmark förekommer det i betydligt högre grad men Italien och Spanien är värstingar i klassen där såväl Prosciuttoskinkan som Serrano d:o har mera än 3 ggr så höga halter av antibiotika som de svenska charkprodukterna. Vi hoppas kunna ordna ett seminarium i det här ämnet framåt vintern där vi kan lära oss mera om det här och hur vi eventuellt kan medverka till att påverka opinionen mot antibiotikaanvändning i livsmedels-produktionen.

 

Provning av naturviner flyttas till november!

Vi har ju flaggat för att vi har en träff med provning av naturviner den 16 oktober. Den träffen blir flyttad till november och istället får vi vår efterlängtade träff om potatis. Vi återkommer om tid och plats för provning av natur-

viner.

 

Äntligen en träff med potatistema den 16 oktober.

Äntligen bjuder vi på en potatisträff. Välkomna den 16 oktober kl 18.00. I flera år har vi försökt få till en träff med potatistema men inte lyckats förrän nu. Träffade Anita och Per-Åke Roslund på ”Västmanland Smakar” den 30 augusti där de bjöd på och sålde jättefin potatis. Roslunds Potatis finns i Nirsgården,  Stora Skedvi utanför Säter i Dalarna. Nu kommer de till oss, berättar och låter oss smaka! Inbjudan med uppgift om plats och anmälan kommer inom kort.

 

 

 

Vi flaggar även för;

Lördagsbrunch på Restaurang Säsong i Saluhallen Slakteriet!

Skördefest på Hässlö den 21 september!

Grosshandlarmiddag på Hässlö Werds-hus torsdag den 25 september!

 

Allt för den här gången

Slow Food Västerås

Styrelsen

 

/ Hans Johnson