Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Årsmöte och provning av alholfri öl

Måndagen den 20 maj hade Slow Food Västerås årsmöte på Pilbogården i Västerås. De formella årsmötesförhandlingarna avlöpte stadgeenligt och utan några avvikelser från dagordningen. Lena Ryberg-Eriksson hade avböjt omval som styrelseldamot efter att ha ingått i styrelsen sedan 2013. Vi tackar Lena för hennes insatser under dessa år. Samtidigt välkomnar vi Kent Sandin som ny ledamot i styrelsen. Kent har en fantastisk bakgrund som matkreatör, köksmästare, deltagare i Svenska Kocklandslaget under många år och också som lagledare av Juniorkocklandslaget mm, mm. Ska bli en fröjd att få Kents kreativitet och erfarenheter av bra mat i vår styrelse!

 

Efter årsmötesförhandlingarna visade vi vår film från seminariet Nära Västmanland som hölls den 25 april och som var vårt största och mest påkostade arrangemang hittills. Vi kallar det vårt, men vi hade förstår proffessionell hjälp av både praktisk projektledning och finansiering genom Region Västmanland. Vår ambition, med både film och en redaktionell uppföljning av seminariet, är att använda det i folkbildningssyfte att öka människor medvetenhet om sambandet mellan Mat, Klimat och Miljö.

 

Efter årsmötet hade vi en spännande provning av 8 olika alkoholfria ölsorter med tilltugg av nära och god kvalitet. En samstämmig uppfattning om de olika ölsorterna var att de höll en mycket hög smakkvalitet långt från den tidigare allenarådande lättölen som i regel var en blaskigare variant av vanlig folköl. Här har branschen kommit långt!

 

Foton: Louise-Marie Kjellin