Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Grillkurs hos Gilla Grilla

Vem vill inte bli Kung vid grillen, sagt och gjort ordnade vi en grillkurs med Mästargrillarna Rojne och Didrik Eriksson, Team Broken Ribs med seger i Nordiska Mästerskapet och bästa Nordiska lag i VM på meritlistan. Tillsammans med Bosse Masser driver de butiken Gilla Grilla i Saluhallen Slakteriet i Västerås där de både säljer spännande grillutrustningar och bedriver kurser och catering till olika evenemang. Det där med spännande utrustningsdetaljer och tillbehör är nödvändigt när man nördat in på grillning, vill gärna bli materialsporter när gubbarna står vid rodret, vilket oftast är fallet med att grilla även om all annan matlagning sköts av kvinnan i huset. Här i Slow Food har vi dock kommit lite längre med jämställdheten även vid grillen, 4 kvinnor och 4 män var dagens kursdeltagare!

 

Vi fick lära oss många trevliga tips och en hel del grundläggande fakta om grillning och metoder att preparera eller rättare sagt oftast inte preparera alls utan vänta med smaksättningar till slutet av grillprocessen. Vi avslutade kvällen med en härlig buffé av de vi grillat och lagat på de rykande grillarna på Saluhallens innegård. Det var grillade bitar av märgpipa, kycklingvingar, fläskfilé samt grönsaker som betor, rotselleri, morötter och palsternacka. Också en härlig form med "Jank Potatoe" , kokt oskalad potatis i bitar blandad med riven hårdost, bitar av jalapeno. Till grillbuffén serverades också lättöl från det synnerligt närbelägna Sjöhagens Bryggeri med lokaler i samma byggnad.