Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Italien "All In"

Ett 20-tal medlemmar i Slow Food Västerås träffades torsdagen den 5 mars under genomgående Italienska förtecken. Kvällens tema var ett enastående trevligt referat från höstens Terra Medra och Salone del Gusto i Turin, dvs Slow Food Internationals stora manifestation och event som arrangeras i Turin vartannat år. Vår ordförande Inga-Lena Eriksson, till vardags kökschef på Färna Herrgård och Agneta Hamnstedt, kock o utbildare på Tranellska Gymnasiet i Västerås representerade Slow Food Västerås som delegater på eventet i Turin. Inga-Lena och Agneta lät oss följa med på deras resa både i ord, bild och lekamlig spis. De berättade om matutsällningen Salone del Gusto, som förvisso mest omfattade italienska produkter men också unika smaker från hela världen där bl.a ursprungsbefolkningarna var väl representerade. Men vi fick också höra om spännande besök på gigantiska matvarumarknader och unika vingårdar.

Under kvällen bjöds en fantastisk middag med antipasti, bröd och Bagna Cauda, tortellini med fyllning av pumpakräm med gräddsås och brynt smör, vinkokt högrev med rostade morötter och sist, men inte minst, en härlig nötkaka med Nutella och citronkräm. Det var Inga-Lena och Agneta som lagat de italienska delikatesserna och som stod för hela arrangemanget. Vi som hade förmånan att vara med lyfter på hatten för Inga-Lena och Agneta och tackar för en fantastisk italiensk upplevelse!

2018-02-22 Fair Trade - etisk handel och konsumentmakt
Välkommen till en spännande föredragning om etisk handel och konsumentmakt inom bl.a livsmedelssektorn
2018-04-12 Glas- och vinprovning
2018-05-31 Årsmöte och Svenska drycker /alkoholfria
2018-06-19 Gårdsbesök med lammuppfödning
2018-08-30 Skördeträff hos Ted Oskarsson på Hebo Gård
2018-09-20 Styckning av lamm/vilt
2018-10-18 Storbutikens perspektiv på närproducerat
2018-12-06 Studiebesök på Chokolateri