Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Inga-Lenas Karl Johancrème

Nu när det verkligen är ett Karl Johan år så måste jag slå ett slag för att göra en Karl Johancrème, det spar dessutom massor av plats i frysen.

Rensa och skär ner svampen i mindre bitar. Hacka gul lök och vitlök efter eget tycke. Stek svampen först utan smör ifall den innehåller vatten. När pannan är torr lägg i en klick smör, vitlöken och den hackade löken och stek alltsamman gyllenbrunt. Mixa sedan blandningen i en blender om ni vill ha riktigt fint eller matberedare om ni vill ha lite grövre bitar. Späd ev med lite vatten om svampblandningen är för torr så mixern inte ”mixar”

Låt crèmen svalna och packa i påsar eller burkar. Frys in och ta fram när du t.ex. ska göra en soppa, sås, gratäng eller varför inte bara ha det som en dipp till ett gott bröd.

 

Lycka till i svampskogen och vid spisen 

 

Inga-Lena Eriksson