Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Ett möte med Roslunds Potatis från Stora Skedvi

Just hemkommen från en trevligt Slow Foodträff till potatisens ära, en viktig del av vår basföda sedan flera hundra år tillbaka och, vill jag påstå, som påverkat hela vår samhällsutveckling på ett mycket positivt sätt.

Anita och Per-Åke Roslund berättade om och visade en film om familjens potatisodlingar och hanteringen av potatisen mellan jord och bord.

Vi fick smaka av några sorters potatis och självklart var de kokta med skalet på och i mycket kort vatten, dvs bara lite vatten i kastrullen, det gör absolut ingenting att större delen av potatisen är ovanför vattenytan, de blir kokta ändå. Vi tackar Anita och Per-Åke för deras härliga engegemang för sin potatis och alla tips och recept som vi fick del av.

Läs mera om Roslunds Potatis på hemsidan där det också finns trevliga recept och även filmen som vi fick se om potatisens väg från jord till bord. 

 

/Hans Johnson

2014-10-16