Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Öl och fläsklägg!

Ett 20-tal medlemmar lyssnade på Petri Karhukorpi som berättade om sin bakgrund som kock, krögare, redare och nu bryggeriägare. Med en arbetstid om ca 22 timmar per dygn benämnar hans fru honom som ADHD-entreprenör! Nåväl, Petri berättade på ett mycket illustrativt och givande sätt om de många och noggranna moment som ingår i ölproduktionen. Likaså om hur malten, olika sorters humle och jästsorter bidrar till bäska och smak som ger de olika ölsorterna speciell karaktär. I Petris bryggeri Coppersmith i Västerås bryggs ett 15-tal olika ölsorter varav flera av dem finns att köpa på Systembolaget, antingen direkt i ett urval butiker eller i beställningssortimentet.

 

Efter Petris berättelser om produktionen var det dags för provsmakning där diskussionerna gick höga om vilka sorter som smakade si eller så. Stämningen steg varefter provningen pågick!

 

 

Finalen på kvällen blev Inga-Lenas förträffliga måltid med grårimmad fläsklägg (eller rättare sagt sk pingvinben som är skenbenet med tillhörande portionsstora köttbit på), rotfruktsstomp, bräserat spetkål med kummin och syrad rödlök. Till detta naturligtvis Coppersmiths senaste produkt, vinterölet Ferna.

 

 

 

Från en mycket mätt och belåten deltagare

/Hans Johnson