Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Fullt hus på Sherryprovningen!

Ett 25-tal medlemmar fyllde Saluhallen Slakteriets konferensavdelning på kvällen den 21 februari. Vår fantastiskt pålästa ordförande tillika köksmästare och sommelier, Inga-Lena Eriksson, berättade om de olika sherrytyperna som finns och där vi smakade oss igenom fem snustorra sorter som passar till lite olika tilltugg som vi också bjöds på kvällen till ära. Det var närproducerade ostar från Wernergården och en riktig torr, salt och vällagrad parmesan, inlagda grillade paprikor, oliver, mandlar samt några riktigt fina charkuterier från Nibble Gård. Lite oväntat fick vi också prova inlagd sill med gubbröra till sherryn vilket visade sig vara en alldeles perfekt kombo. Även gravad lax med äggkräm funkade fint så vi var nog flera som tänkte att nu blir det en vända till Systembolaget för att komplettera upp vinförrådet med Sherry hemma!

Som avslutning provade vi en riktig sötbomb, nämligen en Pedro Ximenez som man antingen dricker till desserten eller häller över den som Inga-Len rekommenderade i vårt fall då vi fick en härlig pannacotta med Ingrid-Marie äpplen, rostad mjölkchoklad och salta nötter som avslutning på kvällen.

 

 

Foto: Louise-Marie Kjellin