Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Smak- och studiebesök hos Ciccis Biprodukter i Himmeta

Månadagen den 18 augusti samlades några intresserade Slow Foodare hos Ciccis Biprodukter i Himmeta utanför Köping. Vi som var med fick oss en rejäl genomgång om grunderna och arbetet med bin och bikupor. Cicci berättade bl.a om jobbet som bina gör för att samla nektar som sedan omvandlas till ett halvt kilo honung - de besöker ca 2 miljoner blommor och flyger en sammanlagd sträcka som motsvarar två varv runt jorden, snacka om flitiga bin! Läs gärna mera om Bikunskap på Ciccis hemsida här!

Efter det påtagliga besöket hos bina drog vi oss tillbaka för att prata mera om bin, honung och om Ciccis honungsprodukter. Vi smakade sedan på de olika smaksättningarna av honung som blivit lite av Ciccis signum, alltifrån med smak av gräddkola, citron och förkylningshonung med tillsats av mentol.

Vi tackade för oss och vinkade av Cicci med välfyllda kassar med vårt honungsbehov för det närmaste halvåret!