Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Vår Terra Madre middag 2018

Den 10 december är Terra Madre Day som du kan läsa mera om här och på Slow Food Internationals hemsida slowfood.com. Vi träffades på Tranellska skolan där de två kockarna Ralf Kedja och Anders Järgren bjöd en riktigt genuin tvårätters middag med Västmanländska råvaror. Förrätten bestod av ugnsbakade morötter i olika färger med en utsökt smör- och sojaemulsion samt friterade grönkålschips. Till varmrätt serverades en nattbakad fläsksida med bräserad spetskål. och jordärtskockspuré. Jo förresten, inte riktigt allt var lokalt producerat, såväl det vita vinet till förrätten som det röda till varmrätten kom från Lindemans, Hunter Valley, New South Wales i Australien. Allt smakade förträffligt till stor belåtenhet för oss 20 som samlats för att hedra Terra Madre Day.

 

 

 

Foton: Louise-Marie Kjellin