Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Myskväll i bageriet

Torsdagen den 24 november träffades ett 15-tal glada julbagare hos Doris Näckdahl i Kopparlundens Bageri i Västerås för att få del av lite tips och trix inför årets julbak. Vi började med en rundvandring i bageriet där Doris berättade om det vardagliga arbetet i bageriet och även om hur hon "halkade in" på den här banan och hur verksamheten har utvecklats över tiden.

 

När vi så kom till tipsen inför årets julbak fick vi del av Doris erfarenheter i både stort och smått. Vi fick dofta och smaka på olika brödkryddor där hon visade dels de egenmalda varianterna som de färdigmalda. Naturligtvis var det en påtaglig skillnad till förmån för de hemmalda. Vi fick också både lära oss att göra och smaka på hemgjord mandelmassa, snacka om naturliga smaker med två ingredienser, lika mängd skållad mandel som socker!

 

Kvällen avslutades med att Doris och Janne serverade en mustig vegetarisk soppa och till det naturligtvis världens godaste surdegsbröd och ett smakprov på årets vörtbröd. Som om inte det var nog serverades kaffe och en riktigt mumsig saffransbulle fylld med just den hemgjorda mandelmassan! Ingen behövde gå hem hungrid. Tack Doris och Janne!