Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Vilt på bordet onsdagen den 17 februari

 

Niclas Wahlström på Säsong Matstudio i Saluhallen Slakteriet visade principen för styckning av klölvvilt. I det här fallet blev det en getkilling men principerna och anatomin är densamma för alla slag av klövvilt. Vi som deltog i arrangemanget följde Niclas metodiska arbete där han också beskrev hur styckningen med fördel kan anpassas till hur man tänker anrätta de olika detaljerna.

 

Efter styckningsövningen bjöds en trätters viltmiddag med bl.a råbiff på Souvas (kallrökt reninnanlår) som förrätt och en varmrätt av benfri rådjursrygg med rödvinssås och potatisgratäng. Naturligtvis avrundades middagen med en jättegod dessert bestående av mörk choklaskräm, mjölkchokladmousse, kondecerad mjölk och browniekrisp.

 

 

 

 

(Foto Hans Johnson)