Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Provning av viner från Rhonedalen

Torsdagen den 7 februari hade vi vårterminens (hör hur skönt det där lät) första Slow Foodräff med en alldeles fantastisk provning av både vita och röda viner från Rhonedalen.

Det var Tommy Bodecker och Inga-Lena Eriksson som höll i provningen, Tommy berättade om sina resor i Rhonedalen och gav oss finfina tips om jättefina utflyktsmål och visade också bilder från dalen. Tommy berättade också om de olika förutsättningarna för druvodlingarna i distrikten i Rhonedalen. Inga-Lena, med sin unika kunskap om både mat och vin ledde oss genom provningen av de sex vinerna och berättade om dem på ett sätt som bara proffs gör, de känner alla möjliga och omöjliga dofter och smaker. Hon hade också fantastiska smakprover av mat som passar till de olika vinerna. Här nedan kan ni se de viner vi provade och vilka rätter vi fick smaka på.

 

Tavel: Les Lauzeraies 2017. Nr: 2724. Ord sortiment.119kr.
Druvor-Grenache 48%, Cinsault 32%, Grenache Blanc 4%, Syrah 3%, Clairette 3%, Mourvedre 3%, Carignan 3%, Picpoul 2%, Bourboulenc 2%
Mat- Surdegsbröd, lufttorkad skinka från Hugosson/Nylen och färskost.


Côtes du Rhône Blanc: E. Guigal Château d’Ampuis 2016 Nr: 71947. Ord
sortiment.119kr.
Druvor- Viogner 65%, Roussanne 15%, Marsanne 10%, Clairette 5%, Bourboulec 4%, Grenche Blanc 1%
Mat- Skagen med bröd.
 



Côtes-du-Rhône-Villages:
Terre de Mistral Reserve, Nr 2167. Ord sortiment. 99kr.
Druvor-Grenache 50%, Syrah 25%, Carignan 10%, Mourvedre 5%
Mat- Kotlett från Domtagris, syrad morot, örtmajonnäs.


Châteauneuf-du-Pape: Château Mont-Redon 2013. Nr: 8239. Ord sortiment 269kr.
Druvor-
Cinsault, Counoise, Grenache, Mourvèdre, Muscardin, Syrah, Vaccarèse.
Mat- Terrin på fjällkossa från Karbenning med pistage, kräm på lök och tryffel, rostad lök. 




Condriuer: E. Guigal Château d’Ampuis 2016 Nr: 74920. Best sortiment 429kr.

Druvor-Viogner 100%
Mat- Tuppbröst från Tocka, svampkräm, hyvlad champinjon.


 

Saint Joseph: Domaine Jean-Claude Marsanne 2016. Nr: 90484. Best sortiment 269kr.
Druvor- Syrah 100%
Mat- Bakad gräsand, majonnäs på svart vitlök.

 

Lite trevliga bilder från kvällen, foton av Birgitta Wiklander, Inga-Lena Eriksson och Hans Johnson