Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Smakernas Ark

The Ark of Taste skapades 1996 för att samla smaker som riskerar att försvinna och som är värda att bevara och skyddas för framtiden.
I Smakernas Ark samlas, beskrivs och katalogiseras glömda och vissa akut utrotningshotade smaker, arter, djurslag, hantverk och andra matminnen. Aktivt arbetar vi bl.a. med smaka på maten-utbildningar som Taste-workshops.

 

I den svenska Smakernas Ark finns idag:
Upplandskubb från Uppland, Ölands Lantvete och borstvete från Gotland, Linderödgrisen från Skåne, Bruna bönor från Öland, Souvas reninnanlår från Sápmi, Källarlagrad getost från Jämtland/Härjedalen och Kullings Kalvdans från Bohuslän.

 

Salone del Gusto i Turin är vår internationella matmässa där hantverksmässiga småproducenter från hela världen ställer ut. Mässan besöks av mellan 150-200.000 människor och här kan man smaka och köpa kvalitetsprodukter av utsökt kvalitet. Mässan hålls i oktober vartannat år samtidigt som Terra Madre-nätverket möts. 

2018-05-31 Årsmöte och Svenska drycker /alkoholfria
2018-06-19 Gårdsbesök med lammuppfödning
2018-08-30 Skördeträff hos Ted Oskarsson på Hebo Gård
2018-09-20 Styckning av lamm/vilt
2018-10-18 Storbutikens perspektiv på närproducerat
2018-12-06 Studiebesök på Chokolateri