Det är inte helt lätt att kombinera vin och mat. Man får testa sig fram, oftast blir det väl bra men ibland passar inte vinet och maten ihop. Under den här träffen testar vi praktiskt några vintyper mot de fem grundsmakerna sött, salt, surt, beskt, umami samt också mot kryddhetta. Vilka kombinationer fungerar bättre respektive sämre?
Vi har två vita samt två röda viner så medtag 4 glas. Vinerna testas mot ett antal mindre smakbitar som representerar grundsmakerna samt kryddhetta. Vi serverar också en smörgås efter provningen. Tommy Bodecker, Slow Food, tillsammans med en inbjuden gäst, Gunnar Gustafsson, aktiv i Munskänkarna Västerås, som leder provningen.
Tid Torsdagen de 10 november kl 18.30
Plats Folkuniversitetets lokaler, Smedjegatan 9-11, Västerås
Kostnad 150 kr per person, betalas på plats, kontant eller med swish!
Anmälan till hans.johnson@telia.com senast den 4 november. Begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller!
Obs! Glöm inte att ta med 4 egna vinglas per person!
Väl mött!
Slow Food Västerås
/Styrelsen
Ett arrangemang i samarbete med