Hoppa till innehåll

Fransk afton på Officersmässen

Göran Lundin berättar om sina franska viner som ska matcha kvällens meny! (Foto: Björn Carlsson)

Äntligen en fysisk träff, ett femtontal medlemmar hade lossat på tagelskjortorna och träffades under vindruvsklasarna i vinterträdgården på Västerås Officersmäss torsdagen den 9 september 2021. Temat för kvällen var alltså Frankrike rakt igenom. Från dryckerna till den goda och vällagade maten som till förrätt var  gratinerad Fransk löksoppa med Croque Monsieur, varmrätt en Boeuf Lyonaisse av kalvinnanlår med en härlig skysås av mustig buljong och rödvinet som också serverades till maten samt en riktigt krämig Crème Brûlée till dessert.

Mätta och belåtna bjöds vi sedan på kaffe en trappa upp där kvällen förgylldes av Hanna Sangemark som sjöng några fina traditionsburna chansons. Hanna ackompanjerades av Mattias Gustin.

Hanna Sangemark och Mattias Gustin. (Foto: Birgitta Wiklander)

Kvällens viner

Göran Lundin från vinimportören Avivera AB vars viner som presenterades finns i Systembolagets beställningssortiment. Mera uppgifter om vinerna kommer inom kort.

Till förrätt ;Franska löksoppa och Croque monsieur

VouvrayLa Javeline, 2017

Frankrike, Loiredalen, Touraine, Vouvray

Produktnummer 74692

Alkoholhalt 12 %

Pris 149 kr (75 cl)

Rouge de Minière2017

Frankrike, Loiredalen, Touraine, Bourgueil

Produktnummer: 70062

Alkoholhalt 12,5 %

Pris 156 kr (75 cl)

Till varmrätt; kalvkött med vinsås

Chateau de Gaudou Renaissance, 2017

Frankrike, Frankrike sydväst, Cahors

Produktnummer: 79624

Alkoholhalt 13 %

Pris; 196 kr (75 cl)

Dela
Dela
Dela
Dela
Bild av Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.