Hoppa till innehåll

Terra Madre middag

Tisdagen den 10 december firade vi som brukligt SlowFoods stora dag, Terra Madre Day, dvs Moder Jords Dag. Vi samlade 24 glada medlemmar på den lilla kvarterskrogen Magpie i Västerås som öppnade kvällen enbart för oss. Lokalerna är små och intima och krogen andas en familjär och härlig atmosfär. Vi bjöds på en matresa med inspiration från världens olika hörn. I tio serveringar bjöds vi på en symfoni av smaker som vi bordsvis delade mellan oss på broder- och systerligt vis. Till rätterna som serverades matchande viner som alla var naturviner producerade av småskaliga producenter i Europa.

Kvällen till ära offentliggjordes också styrelsens beslut att tilldela Kopparlundens Bageri årets utmärkelse I Slow Foods Anda, utmärkelsen har tidigare tilldelats Officersmässen, Hebo Trädgård och Färna Herrgård och nu ansluts också Kopparlundens Bageri till denna exklusiva skara entreprenörer som på det här sättet uppmärksammas för sina ambitioner på olika sätt tillhandahålla Goda, Rena och Rättvisa produkter i sin verksamheter. Styrelsens representanter kommer inom kort att överräcka diplomet till Doris Näckdahl på Kopparlundens Bageri!

Så har vi några minnesbilder av kvällens nöjda SlowFoodmedlemmar:

Dela
Dela
Dela
Dela
Bild av Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.